Jaha nu sitter man här med sin laptop i knät, lite småfet och övergiven.
småfet därför att man under en veckas allinclusive fick tryckt i sig en mängd olika fritöspreparat, man får väl ta tag i det där med matvanorna antar jag och ta upp träningen igen nu när höstvindarna och rusket ändå knackar på dörren.
Hummern va utsökt förresten, lite barkis med majonäs och aoli gjorde gårdagens kvällsmat perfekt!
Än en gång har min far brukat den ädla konsten att koka hummern enligt alla riktmärken,
Tack för det Stickan!
I hallands nyheter för några hummerpremiärer sen intervjua de en hummerfiskare ifrån Bua där han under intervjun fick frågan hur han brukade avnjuta hummer på bästa sätt.
Då tänker man sig genast att detta kommer bli ett bra recept, kanske nåt man själv kan utföra i praktiken, exempelvis vitlöksgratinerad hummer med lite vin eller liknande, men icke! vet ni vad karln svarar?
Till frukost på hönemacka och kall mjölk!!!!
Ja käre spann vann sicket märkligt folk här ränner ute i Bua.
På tal om höst och blåsväder tycker jag att det kan ha ett lite uppehåll nu för jag är mäkta sugen på att vittja våra hummertinor för första gången i år.
Med min utmärkta planeringsförmåga lyckades jag ju boka en resa till Grekland när premiären för hummerfiskare ägde rum här hemma.
Men min far och med hjälp från min svåger lyckades de starta fisket utan mig under första veckan och resultatet får anses som väl godkänt.
summa sumarum 12 Godkända humrar första veckan och lika många icke godkända!
Antar att man får trotsa blåsten en smula denna vecka för tinorna måste agnas om.
hej på er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar