måndag 19 januari 2009

Engelsktalande svenskar?

Det kom en rolig sak på tal på jobbet i eftermiddag (jo vi hinner med att byta några ord med varann då och då även på arbetstid).
Ämnet för dagen kom att handla om svenskar och deras engelska språkkunskaper i vissa sammanhang. En person som jag jobbar tillsammans med berättade en händelse han varit med om.
Personen i fråga skulle fråga den engelske mannen va det är för skillnad på en lawyer(advokat) och en barrister(överrättsadvokat) men frågade istället va det är för skillnad på en lawyer(advokat) och en benister (trappräcke) varpå engelsmannen utbrast: WHAT!!
En annan lysande kommentar jag hört talas om utspelade sig i skottland där ett svenskt gäng satt på en fin restaurang och avnjöt en god middag med diverse alkoholhaltiga vätskor, en i gänget tordes dock fått för mkt alkohol eller var det helt enkelt som i fallet ovan briserande språkkunskaper för när servitrisen kommer in och frågar om maten smakat bra häver mannen ur sig: YES delicious! thank the cock from me!
Den tredje och sista för dagen finns ingen historia bakom mig veterligen, den är bara sjukt rolig!
Även denna utspelar sig inom restaurangbranchen i England någonstans där en förmodligen trevlig herre skulle till att beställa sig en bit mat när han säger till kyparn: I´ll have a bloody steak.
varpå kyparn svarar: Yes and do you want som fucking potatoes as well?

Knasig värld vi lever i eller hur?

Inga kommentarer: